Homepage
Downloads
Info in uw buurt
Campagne
Vraag & antwoord
DVD
Links
Contact

De Federatie ontvangt geen middelen voor haar werking rond vroegtijdige zorgplanning. Giften zijn daarom altijd van harte welkom op rekeningnummer IBAN BE11 4362 1621 1948 en BIC KREDBEBB.
Dit komt ook ten goede aan het palliatieve netwerk in uw regio.

Downloads

Opgelet: de wilsverklaring euthanasie is sinds 2 april 2020 onbeperkt geldig in de tijd

In het verleden moest de wilsverklaring euthanasie om de vijf jaar vernieuwd worden om geldig te blijven. Vanaf 2 april 2020 blijft ze levenslang geldig en moet ze niet meer aangepast worden.

Opgelet: Deze nieuwe regelgeving geldt enkel voor wilsverklaringen die werden opgesteld, herzien of herbevestigd nadat de aanpassing van de wet in voege is gegaan (na 2 april 2020). Wilsverklaringen die werden opgesteld vóór 2 april 2020 vallen onder de oude regelgeving en moeten nog een laatste keer aangepast worden.

Onze Nederlandstalige ‘Wilsverklaring inzake mijn gezondheidszorg en mijn levenseinde’ is aangepast en in overeenstemming met de wetswijziging van 2 april 2020.

Opgelet: op een aantal downloads vindt u nog een oud telefoonnummer. Het correcte telefoonnummer is 02 255 30 46.

Onze brochure 'Ook de laatste reis wil je samen bespreken' is in het Frans beschikbaar onder de titel: 'Le dernier voyage: en parler avec ses proches… Réflexions sur les soins de la fin de vie’, met dank aan het woonzorgcentrum O-L-Vrouw uit Wezembeek-Oppem. U kan deze brochure hier downloaden.

Specifiek voor zorgverleners stelt het PST van UZ Leuven haar brochure Mijn wensen voor mijn gezondheidszorg. Traject vroegtijdige zorgplanning ter beschikking.

download de flyer
pdf - 0,75 Mb
download de brochure
voor de bevolking pdf - 3,9 Mb
download de affiche
pdf - 4,3 Mb

DVD
download de brochure
voor de zorgverstrekkers
pdf - 0,5 Mb
download de wilsverklaring
in twee mogelijke versies
(téléchargez aussi en français)
(laden Sie auch die deutsche Version)
documentaire:
"(zal ik je leren) hoe te sterven" (
meer info)